Прескупа, а не смеш из ње да пијеш

Окрњена порцеланска шоља, стара два века, биће изнета на аукцију. Процењена је на око 9.000 евра, а уз њу иде упозорење да не сме да се користи за пиће.

Једна окрњена шоља од енглеског порцелана, стара више од два века, биће изнета на аукцију по цени од 9.000 евра.

Оштећена шоља са две напрслине сматра се јединственим антиквитетом који ће привући велико интересовање колекционара.

Порцеланска шоља стара је тачно 235 година и представља примерак једног од првих порцеланских производа познате мануфактуре у Лоустофту, у Сафоку у Енглеској.

Организатори аукције не саветују да се у шољу сипа кафа или чај и истичу да је њена вредност пре свега у чињеници да има очувану ручицу.

Шољу је осликао чувени уметник Роберт Ален и на њој се налази цртеж који представља сцену из руралног живота, односно сељака који обрађује поље. Деликатни цртеж изузетне лепоте урађен је веома танком четкицом, пише лист Дејли мејл.

Упркос напрслинама и оштећењима, шоља би на аукцији која ће се одржати идуће седмице у Лоустофту требала да достигне цену од 7.500 фунти (8.975 евра), наводи исти дневник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво