Продао му папагаја који лети укриво

Бизаран спор тренутно се води пред судом у Клагенфурту - један Данац тужи одгајивача да му је продао папагаја „са грешком“ због које лети укриво. Јуче је изведен „тест лет“ пред судским вештаком.

Дански заљубљеник у птице тужио је суду аустријског узгајивача папагаја из Вилаха који му је, како тврди, за 12.000 евра продао какадуа који лети укриво, јавили су аустријски медији.

Данац тврди да му је приликом куповине речено да је папагај Сепи здрав, али је он установио да црни какаду "има гихт због чега лети укриво". И да је птица можда импотентна.

Нови власник папагаја се осећа превареним и затражио је правду на суду у Клагенфурту.

Према наредби судије Јохана Баумгартнера, папагај је у понедељак пред судским вештаком, ветеринаром Александром Рaбичем, у сајамској хали у Клагенфурту морао да лети неколико кругова и прикаже своје летачке способности. Тај догађај изазвао је велико интересовање локалних медија који су известили да је животиња при првом покушају ударила у зид.

"Ја као лаик само могу да кажем да ова птица лети равно. Нисам приметио никакав посебан проблем", коментарисао је један од очевидаца.

"Направили смо неколико покушаја. Какаду лети хоризонтално, дакле равно, али не и високо - нешто са овом птицом није у реду", казао је судски вештак Рабич.

Птица ће бити подвргнута неопходним медицинским анализама, а резултати о њеном здравственом стању биће познати за два до три месеца.

Чињеница је, међутим, да ће трошкови судског спора бити већи од вредности папагаја, пошто већ сада износе око 10.000 евра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво