Спајдермен из школског дворишта

Школарац Хибики Коно из Кембриџа успео је да од два усисивача склопи справу која му омогућава да се пење по зидовима, баш као Спајдермен. Од замисли до израде протекло је пет месеци, а Хибики је постао суперхерој, бар за своје другаре у школском дворишту.

Многи тинејџери воле Спајдермена, али би се мало који одважио да га опонаша и покуша да се пење по зидовима.

Један од малобројних који је покушао и успео је Хибики Коно, ученик из Кембриџа, у Великој Британији.

Од замисли до реализације протекло је пет месеци, а Хибики је справу за пењање правио на часовима техничко-технолошког образовања.

Искомбиновао је два најобичнија кућна усисивача од 1.400 вати и металне „пипке" са квадратном подлогом.

Под дејством усисне моћи, металне подлоге се „лепе" за зид и тако омогућавају кретање увис.

Наравно, тринаестогодишњи Хибики је велики обожавалац Спајдермена.

„Када сам био млађи, имао сам обичај да се облачим у костим Спајдермена, а гледао сам и сва три филма. Драго ми је што сада могу да се крећем као мој омиљени суперхерој", каже млади изумитељ.

Његови наставници су у почетку били веома скептични, али сада, када је његова замисао преточена у дело, одушевљени су што у свој школи имају неког тако маштовитог и вештог.

Хибики Коно се нада да ће од свог проналаска успети нешто и да заради - понудиће га молерима и чистачима прозора који не желе да свуда унаоколо са собом вуку и мердевине.

Ипак, уз Хибикијев проналазак иду и два висинска ограничења - мајка му је поставила границу колико високо сме да се пење, а ограничен је и дужином кабла, јер усисивачи морају да буду укључени у струју.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво