Енглези нови прваци у гађању јајима

У енглеском селу Светону одржано је пето Светско првенство у гађању јајима. Пред око 4.000 гледалаца победили су домаћини.

Капелова енглеска фудбалска чета на првенству света у Јужној Африци није успела да докаже да су најбољи, али је зато енглеска репрезентација у бацању јаја тријумфовала на шампионату света у гађању јајима.

У завршници овог јединственог такмичења, традиционално одржаног у Светону у Линколнширу, учествовали су тимови из Енглеске, Велса, Немачке, Холандије и САД, а Енглези су тријумфовали у четири од пет категорија и тако бар мало утешили фудбалске навијаче за дебакл на Мундијалу.

Једна од игара је и "Руски рулет са јајима", где два играча бирају између шест јаја, од којих је пет тврдо кувано, а шесто живо. Они наизменично разбијају једно по једно о главу све док неко не наиђе на сирово.

На шампионату је учестовало више од 200 такмичара, а коришћене су и средњевековне направе попут катапулта. Јаја су летела брзинама већим од 160 километара на сат, а људске мете у финалу су биле удаљене и до 120 метара.

Такмичењем је руководио председник Светске федерације бацача јаја Енди Данлоп, а целокупан приход са првенства уплаћен је Црвеном крсту, истраживању леукемије, Линколнширској ваздушној амбуланти и још неким добротворним друштвима.

"Интересовање за овај луди спорт наставља да расте, првенство је чак преношено на телевизији и радио програмима", рекао је Данлоп.

Тешко је рећи да ли ће до 2012. године интересовање толико порасти да би жуманца и беланца званично могла да "севају около" на Олимпијади у Лондону.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво