Читај ми!

Лети перје на све стране, банда од 100 дивљих кокошака терорише село у Енглеској

Ако сте мислили да је наслов метафоричне природе – није. Становници села у Норфолку на мети су терора више од стотину дивљих кокошака које као бандити излазе из оближње шуме и уништавају им баште и буде их ноћу.

По узору на Робина Худа, кокошке су сигурност потражиле у шуми. Али по узору на шерифа од Нотингема немају часне намере, већ тероришу село Снетишем.

Становници кажу да су им протеклих дана од живота направиле пакао. Није познато ко поседује земљу са које кокошке лансирају своје бандитске нападе, а сељаци кажу да им је број нагло нарастао.

Жале се и на туристе који, како би изашли на обалу да посматрају птице, пролазе кроз њихов крај и остављају храну кокошкама, па то привлачи и пацове. Због тога су порасле и тензије између мештана и туриста.

Сељаци су се већ обратили локалним властима, које планирају да потпуно уклоне кокошке.

Оне су права напаст. Уколико дођу у вашу башту или врт, све раскопају. Када искљуцају и оду, онда дођу пацови. А ту су и људи који остављају све и свашта. Пре неки дан је неко оставио картон шкампа. Пацови у овим крајевима су прилично велики и множе се веома брзо“, истиче локални одборник Род Макензи.

Бен Кинг каже да мора да носи чепове за уши како би могао ноћу да спава.

Ван контроле су. Није их више само неколико. Ко год да реши проблем, частићу га пивом“, навео је Кинг.

Међутим, има и мештана који су стали у одбрану јата кокошака, правдајући их да доприносе руралном шарму краја.

Ја немам проблем са кокошкама. Пре него што смо се преселили овде, нисмо знали да се буде у четири ујутру, али то даје шарм месту“, истакла је Грем Маквејд, која се у Снетишем преселила из Кембриџа пре 18 месеци.

четвртак, 20. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије