Читај ми!

Како Јапанци "терају" туристе – планина Фуџи и улица гејши у Кјоту биће "скривени" од туриста

Град Фуџикавагучико у Јапану планира да постави баријеру која ће блокирати поглед на планину Фуџи, како би се зауставили туристи који желе да снимају и фотографишу, навели су локални медији у Јапану.

Како Јапанци "терају" туристе – планина Фуџи и улица гејши у Кјоту биће "скривени" од туриста Како Јапанци "терају" туристе – планина Фуџи и улица гејши у Кјоту биће "скривени" од туриста

Јапан је представио нове планове за сузбијање проблема са лошим понашањем посетилаца и прекомерним туризмом, укључујући забрану туристима да посећују и пролазе одређеним улицама у популарној четврти гејши у Кјоту. Планирају и да ограниче број планинара који могу да се попну на планину Фуџи, највиши врх у земљи.

После пандемије ковида хорде страних туриста вратиле су се у Земљу излазећег сунца. Више од 25 милиона људи посетило је Јапан током 2023. године, а већ 5,5 милиона људи је посетило земљу излазећег Сунца у прва три месеца 2024. године, што је за седам одсто више од бројке за исти период 2019.године.

Град Фуџикавагучико донео је одлуку да се подигне ограда која ће бити висока 2,5 метара и дуга 20 метара, на локацији са које туристи фотографишу планину Фуџи.

И становници и власти овог града незадовољни су туристичким посетама, јер су оне обимне, а туристи не пошују правила, прелазе улицу на црвено светло на семафору, остављају за собом смеће…

У округу Гион у Кјоту, путници ће и даље имати приступ популарним туристичким атракцијама као што је 1.300 година старо светиште Јасака.

Јапан се труди да се бори са последицама, масовног туризма.

Неки од туриста навели су да разумеју мере заштите које ће овај град и држава предузети против несавесних туриста, док неки сматрају да ће се број посетилаца ипак повећавати.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије