Читај ми!

Галеријa Виторио Емануеле у Милану ушла на листу најскупљих улица на свету

Захваљујући рекордној понуди компаније „Тифани“ за закуп простора „Сваровског“ у Галерији Виторио Емануеле Други, Милано је добио једну од најскупљих улица на свету. Локал од 174 квадрадних метара од општине Милано изнајмљен је за 3,6 милиона евра годишње, односно за 20.600 евра по метру квадратном.

Галеријa Виторио Емануеле у Милану ушла на листу најскупљих улица на свету Галеријa Виторио Емануеле у Милану ушла на листу најскупљих улица на свету

Иако практично није улица, позната Галерија Виторио Емануеле II на Пјаца Дуомо у Милану, рекордном ценом најма коју је понудила компанија „Тифани“ за простор „Сваровског“, која је виша од цена на Петој авенији у Њујорку, ушла је на листу најлуксузнијих и најскупљих улица на свету.

Лицитација је одржана у понедељак у општинским канцеларијама у Виа Ларги и завршена је после 27 понуда које нису могле бити мање од 50 хиљада евра. Почетна цена је била 506.000 евра годишње. „Тифани“, америчка компанија која је део групе ЛВМХ Бернара Арноа, победила је снажну конкуренцију, коју су између осталих чинили и компаније „Дамијани“, „Монблан“, „Самсонајт“, „Жил Сандер“, „Своч Прада“, „Валентино“, „Тори Берч“ и досадашњи закупци, „Сваровски“.

То је највећа закупнина која је до сада постигнута за простор у Галерији, после оне из 2019. када је „Армани“ изнајмио простор у коме је до тада била једна од продавница италијанске телефонске компаније ТИМ за 1,9 милиона евра. Наредне године „Фенди“ је преузео продавницу „Арманија“ за 2,4 милиона евра, а исте године „Диор“ је преузео локал „Версачеа“ за пет милиона евра након 38 понуда.

„Простор у Галeрији Виторио Емануеле II је на стратешкој позицији за 'Тифани'“, рекла је Микела Гранди, генерална директорка компаније за јужну Европу. „У новој продавници у понуди ће бити легендарне колекције бренда. Отварањем нове продавнице у улици Монтенаполеоне и простора у Галерији, 2025. ће бити изванредна година за 'Тифани' у Италији.“

Најскупље улице на свету

Милано се иначе налази на другом месту листе најскупљих улица на свету са познатом Виа Монтенаполеоне у којој је прошле године „Керинг“ купио зграду на броју 8 по рекордној цени од 1,8 милијарди евра тј. за око 100.000 евра по квадратном метру, док је просечна цена око 18.000. „Керинг“ је компанија луксузне робе, друга на свету после ЛВМХ, којој припадају, између осталих и „Баленсијага“, „Гучи“ и „Ив Сен Лоран“. Сматра се да је ово најскупља продаја у Италији.

На трећем месту најскупљих улица се налази Цим Ша Цуи у Хонг Конгу, у близини луке Викторија, где је просечна цена квадратног метра око 15.200 евра. Лондон има Њу Бонд стрит где је просечна цена локала изнад 14.000 евра. Неизоставна су и париска Јелисејска поља са ценама од 11.000 евра по квадратном метру.

У једној од најбољих троговачких четврти са луксузном робом, токијској Гинзи, просечне цене су око 9.000 евра. Следе Банхофштрасе у Цириху, затим Пит стрит мол у Сиднеју, Мјеонгдонг у Сеулу и Вест Нанџинг роуд у Шангају.

На првом месту ове листе налази се Пета авенија у Њујорку. У овој авенији цена за радње се креће око 20.300 евра по квадратном метру.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара