Читај ми!

Француски пас изгубљен у Грчкој пронађен у азилу у Лозници

Француз из околоне Лиона дошао је у Лозницу како би преузео пса којег је изгубио пре годину дана на граници Грчке са Турском. Како је пас стигао у Србију остаће тајна, а прича о човеку и његовој потрази за најбољим пријатељем ганула је многе.

Почетком прошле године, Реми и Раика су из Француске кренули бициклом на пут по Европи. Након што су у Грчкој Раику напали други пси, губи јој се сваки траг. Њен власник је месецима безуспешно покушавао да је нађе, а онда је један позив променио све. Раика је пронађена у приватном прихватилишту у Лозници.

„Били смо изненађени обоје када смо се угледали, али ми је брзо пришла и пољубила ме. Не могу да вам опишем овај осећај. Никада нисам изгубио наду да ћу је пронаћи“, прича Реми Даргере из Француске.

Раику су случајно пронашли чланови лозничких удружења за бригу о псима, а после три месеца као луталица била је спремна за удомљавање. Неуобичајен број на њеном чипу подстакао је власницу прихватилишта да истражује.

„Аутоматски како сам откуцала њен број чипа излетео је оглас у којем се она тражи, то је била њена слика са качкетом, са својим газдом. Онда сам узела да назовем тог неког потенцијалног газду и јавио се Реми. Слали смо слике и тако даље, схватили да је то она и он је одлучио да дође по свог пса“, објашњава Данијела Вујанић из Удружења „Беба Алтс“ из Лознице.

„Тражио сам је по Грчкој месец дана и онда сам схватио ако је жива, да није ту, да мора бити негде даље, зато сам поставио оглас на друштвене мреже. Раика је за мене члан породице, а не само пас, тражио бих је док сам жив“, каже Реми.

Изрека каже: „Докле год има паса на овом свету имамо разлога да верујемо у чуда“. У Ремијевој и Раикиној причи чудо се заиста и десило.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара