Читај ми!

Да ли је Наса на трагу чудовишту из Лох Неса

Центар Лох Нес затражио је од истраживача свемира из Насе и од других научника и универзитета, да својом стручношћу помогну у новом лову на легендарно чудовиште.

Једна од највећих претрага у Лох Несу завршена је протекле године хидрофоном који је ухватио гласне подводне звукове и неколико потенцијалних виђења. Најновија претрага биће одржана на 90. годишњицу првог организованог надзора на површини Лох Неса: експедиције сер Едварда која је трајала од 30. маја до 2. јуна.

Од те прве експедиције 1934. године, забележено је преко 1.156 виђења необичне звери у званичном регистру. Прошле године, новоуређени центар Лох Нес удружио се са Loch Ness Exploration (LNE), независним и добровољним истраживачким тимом, са стотинама волонтера који су претраживали воде Лох Неса.

Они који не могу да стигну до језера могу се укључити тако што ће пратити камере које снимке емитују уживо на веб локацији Visit Inverness Loch Ness.

У међувремену припрема се и пројекција филма Лох Нес: Они су створили чудовиште, документарца који истражује феномен лова на чудовиште у Лох Несу 1970-их и 1980-их са посебним питањима и одговорима, режисера Џона Меклавертија, који укључује интервјуе са онима који тврде да су мистериозно чудовиште видели.

Ловци на чудовиште названо Неси такође могу испловити бродом и користити хидрофон за „хватање“ необичних звукова који одјекују из дубине језера.

Лох Нес центар, који је поново отворен прошле године након великог реновирања, налази се у старом хотелу Drumnadrochit, чија је менаџерка Алди Мекеј пријавила да је видела „водену звер“ у Лох Несу пре 90 година.

„Прошле године смо привукли пажњу света једном од највећих претрага за Неси икада, са учесницима који су нам се придружили из Америке, Канаде, Француске, Италије, Јапана и других. Са необјашњивим звуковима који се чују, поред могућих виђења, ове године смо одлучни да сазнамо више о неухватљивом чудовишту из Лох Неса“, изјавио је Пол Никсон, генерални директор Лох Нес центра.

„Поред тога што тражимо помоћ у лову на чудовиште, посебно зовемо стручњаке. Узбуђени смо што ћемо потрагу учинити највећом до сада, а тражимо и нову опрему која може бити од помоћи да откријемо највеће мистерије језера“, додао је Никсон.

Објашњавајући како би Наса могла да помогне, Ејми Тод, маркетинг менаџер Центра Лох Нес, рекла је: „Надамо се да ће нам људи широм света помоћи да дођемо до стручњака у Наси. Највероватније ћемо успети да дођемо до њих путем моћи друштвених медија. Само се надамо да ће њихово стручно водство помоћи у нашој текућој потрази за одговорима. Ишли смо на универзитете у Великој Британији. Стручњаци из Насе можда имају неку напредну технологију снимања за скенирање језера. Морали бисмо да седнемо и разговарамо са њима о томе како да то дођемо овде“.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво