Рим надмашио Милано по броју продатих луксузних станова

По последњим подацима светске мреже која се бави луксузним некретнинама Барнес, на првих пет позиција градова у којима богаташи купују станове налазе се Дубаи, затим Мајами, Њу Јорк, Мадрид и Париз. На топ листи је и Рим који се налази на деветом месту и који је ове године надмашио Милано.

Рим надмашио Милано по броју продатих луксузних станова Рим надмашио Милано по броју продатих луксузних станова

Барнес сити индекс за 2024 годину уврстио је главни град Италије, Рим, на листу 10 најпривлачнијих градова за такозване ултра богаташе, то јест особе чија нето зарада износи 30 милиона долара.

Оно што изненађује јесте да годишњи извештај агенције Барнес, која ради у сектору продаје луксузних некретинина, показује да ове године Милано није ни на једном од првих десет места јер га је надмашио Рим са својим историјским центром у који улаже све већи број богаташа.

Колосеум је један од најпосећенијих споменика у Риму и налази се у самом центру Рома Капитале, како га називају, тако да станови који се налазе око Колосеума имају изузетно високе цене.

Цена једног двособног стана, на пример, креће се од 600.000 евра, али наравно, зависи од тога у каквом је стању, па и до неколико милиона евра, што све зависи од различитих фактора.

Све већи број светских богаташа бирају Рим као град у који ће уложити када се ради о некретнинама, с обзиром на то да се наредне године одржава Ђубилео, Света година, такозвани Јубилеј који почиње 24. децембра и трајаће читаву 2025 годину, уз мноштво догађаја и када се очекује и сто милиона туриста.

Истраживање Барнеса показује да је тржиште луксузних некретнина одолело економским и геополитичким турбуленцијама захваљујући ексклузивности и квалитету. Али дошло је и до дубоких променама у захтевима и понашању богаташа који су све чешће у покрету и желе да раде и живе у различитим деловима света у зависности од могућности за инвестиције као и професионалне флексибилности, тако да купују престижне некретнине у неколико градова.

По речима председника агенције Барнес, богати клијенти данас не само да инвестирају у иностранству већ и живе ван свог главног пребивалишта неколико месеци годишње премештајући се из града у град. Лука Унгаро, директор за развој агенције Барнес у Италији, подвукао је да је паушални режим такси привукао богаташе, отварање луксузних хотела због Јубилеја и уређење града захваљујући инвестицијама општине.

Рим је идеалан град, без обзира на многобројне мане и хаотичан саобраћај, са једним од најефикаснијих и најелегантнијих аеродрома у свету, у коме је могуће ујединити професионални са културним и спортским животом и гастрономијом, па је сасвим могуће да ће наредне године бити још траженији. Ове године је успео да премаши Милано који је одувек сматран главним градом некретнина, нарочито оних које спадају у супер луксузне, када је Италија у питању.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво