Читај ми!

Да ли се у вама крије Џејмс Бонд или Алан Тјуринг – сазнајте и решите загонетку британске обавештајне агенције

Да ли имате шта је потребно да будете британски обавештајац? Можда нећете бити прави правцати Џејмс Бонд, али највећа британска обавештајна агенција тражи нове регруте, због чега је објавила једну визуелну загонетку за све заинтересоване да тестирају своје вештине.

Агенција Џи-Си-Ејч-Кју (GCHQ) наводи да је загонетка намењена „онима који доживљавају и виде свет другачије“, а објављена је у оквиру нове регрутне кампање на порталу Линктин.

Загонетка, створена у сарадњи са уметником Џастином Иглтоном, за циљ има да привуче оне који могу да донесу другачију перспективу у решавању проблема.

„Слагалице и загонетке су кључне за наш посао. Ове вештине представљају наше историјске почетке у криптографији и енкрипцији и настављају да буду важне за наше савремене задатке да учинимо земљу безбедном“, наводи се у саопштењу.

У визуелној загонетки скривено је 13 слова која крију поруку.

Британска агенција Џи-Си-Ејч-Кју, чије је седиште у градићу Челтенам, најпознатија је по свом раду и доприносу током Другог светског рата када се налазила у Блечли Парку, око 80 километара северозападно од Лондона.

У њој је радио и Алан Тјуринг, који је успео да разбије шифроване поруке немачке војске, која је своје радио-телеграфске поруке енкриптовала помоћу Енигме. Тјуринг се сматра и оцем модерног рачунарства, пошто је направио концепт алгоритама који се и данас користи.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво