Читај ми!

У библиотеци: „Пас ми појео књигу" – „Донесите слику мачке и опроштено вам је"

Библиотека у граду Вустер, у Масачусетсу, има оригиналан начин којим компензује књиге које корисници не врате на време, или их уопште не врате.

У Библиотеци су решили да уместо новца, корисници морају да донесу фотографију мачке или животиње из породице мачака. Ако немате фотографију, признаће вам и – нацртану мачку.

Циљ запослених који су дошли на ову идеју је да се охрабре људи да више читају и посећују библиотеке и читаонице, и да их у томе не спречава новчани дуг због изгубљене или оштећене књиге.

„Људи имају финансијске проблеме, и понекад су принуђени да бирају, буквално, између плаћања казне за књигу коју им је појео пас у износу од, на пример 30 долара, и тога да купе намирнице. То су две веома различите ствари а знамо који су приоритети. Хоћемо да свима нашом љубазношћу, и опроштајем поручимо – важно је само да останете део наше заједнице", рекао је директор јавне библиотеке у Вустеру.

У првих пет дана у марту, чак 400 чланова библиотеке се раздужило коришћењем јединственог облика валуте.

Идеја се родила још током пандемије коронавируса када су радници у библиотеци приметили да нарочито млађи чланови располажу са мање новца него иначе.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво