Читај ми!

Ревијални рели и дефиле олдтајмера на врањански начин

У Врању се одржава дефиле олдтајмера. Окупљање љубитеља старих аутомобила је посебно јер су возачи углавном жене, а учествују и гости из Северне Македоније.

На главној шеталишној зони у Врању је изложено двадесетак аутомобила. Повод је Међународни дан жена, а порука организатора је да женама пажњу треба поклањати сваког дана, а не само Осмог марта.

Госте из Северне Македоније домаћини су дочекали код манастира Прохор Пчињски.

„Више пута сам учествовала. То дружење је незаменљиво, значи, дружба је велика, а и много ме интересују аутомобили и зато сам увек са њима“, рекла је Енка Молкоска из Скопља.

„Ја сам први пут на оваквом догађају, ово је нешто ново за мене. Мој аутомобил је веома стар, не може се наћи свуда. Ово је ситроен ајкула, гломазан је, али леп и вожња је баш пријатна“, каже Софија Радончић из Светог Николе.

„Идеја је наших колега из Македоније, да се организује један рели који је вожен давно, 1972. године. То је био велики догађај у то време, за наш град, генерално, за нашу земљу, тако да је била идеја да се освежи један такав догађај и да се настави да функционише“, изјавио је Данило Петровић из Клуба олдтајмера у Врању.

„Да се вратимо у неко време кад су се они возили, кад су и даме возиле овакве аутомобиле баш на оваквим рели вожњама – ми смо направили један ревијални рели, да возимо, да дођемо у Врање, да направимо малу изложбу и да освојимо осмехе“, додаје Боби Милкоски из Скопља.

Међу пролазницима су такође осмеси као и међу посетиоцима главног трга у Врању, који се радо фотографишу поред омиљених олдтајмерима.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво