Читај ми!

У војску са фазонираном косом – може!

Како би привукла више младих да приступе, јапанска војска од априла више неће захтевати од регрута да се шишају на кратко, већ ће моћи да имају нешто дужу косу.

Нова правила о коси, која почињу са применом од 1. априла, омогућаваће мушкарцима да имају дужу косу, мада ће са стране и позади она морати да буде краћа.

Жене ће моћи да имају дугачку косу, али тако да она не сме да их ограничава да носе шлем или капу и мораће да буде завезана када носе униформу тако да им не пада на рамена.

Објава јапанског министарства одбране долази након што су званичници средином прошле године рекли да разматрају попуштање строгих правила о фризурама како би привукли нове регруте.

Опадајући број људи који се пријављују за војску посебно је приметан протеклих неколико година – 2022. војска је добила мање од 4.000 пријава, што је тек половина од потребног.

Џапан тајмс је крајем прошле године пренео информацију да је број активног војног особља пао за више од седам одсто у односу на деведесете године.

У марту 2022. године Јапан је имао 228.000 активног војног особља – 19.000 мање од циљаног броја.

Како би додатно појачала број нових регрута, војска такође разматра и укидање забране тетовирања, која је уведена 1954. године када су одбрамбене снаге Јапана основане.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво