Две милијарде долара вредан и крстио га Меси – највећи крузер на свету испловио из Мајамија

Двадесетоспратна „Икона мора“ испловила је из Мајамија на своју прву пловидбу. На седмодневни обилазак Кариба највећи крузер на свету носи чак 7.600 путника.

Компанија „Ројал Карибијен“ одлучила је да редефинише индустрију туристичког крстарења са својом новом грдосијом вредном две милијарде долара.

Са дужином од 365 метара, „Икона мора“ (Icon of the Seas) има чак 20 спратова и убедљиво је највећи крузер на свету.

Пловећи град на мору може да угости 7.600 путника у 2.805 соба. Заједно са посадом, брод може да носи 10.000 људи на себи. Што је још импресивније, букиран је све до 2026. године.

Нуди бројне садржаје, укључујући и седам базена, један од њих је највећи бродски базен на свету, први аква-парк на броду са седам тобогана, биоскопе, казино и више од 40 места за јело и пиће.

Када је „Икона мора“ први пут упловила у Мајами 10. јануара, након што је из финског бродоградилишта Турку прешла Атлантик, дочекана је из фанфаре, бродске сирене и махање застава.

Аргентинска фудбалска легенда Лионел Меси био јој је кум и „крстио“ је 23. јануара.

Луксуз долази уз високу цену – и у новцу и у загађивању

Сви импресивни садржаји наравно долазе уз високу цену. Недељу дана дуго крстарење Карибима кошта 3.500 долара за двоје људи у просечном апартману.

За оне који траже више луксуза, попут троспратног породичног апартмана са тобоганом, пут ће изаћи 100.000 долара.

„Краљевско поткровље“ за оне са веома дубоким џепом, нуди две спаваће собе, ђакузи и простран балкон, а цена почиње од 40.000 долара.

Портпарол „Ројал Карибијена“ навео је да је „Икона мора“ 24 одсто енергетски ефикаснија од стандарда који се тражи. Бродски мотори сагоревају течни природни гас, што је алармирало многе.

„Одлука Ројал Карибијена да користи течни природни гас је огромна грешка. Течни природни гас је већим делом метан, гас за ефектом зелене баште који је 80 пута потентнији од угљен-диоксида“, каже Брајан Комер, програмски директор у Међународном савету за чист транспорт.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво