Без аплауза у авиону, то нервира чланове посаде

Аплаудирање је један од начина да се путници захвале капетану и посади што су безбедно слетели. Према недавним истраживањима, аплауз и неколико ствари које путници раде током лета и када авион слети, нису популарне.

Без аплауза у авиону, то нервира  чланове посаде Без аплауза у авиону, то нервира чланове посаде

Гисли Брињолфсон, стручњак за путовања истакао је да се путници у авионима некада опуштено понашају, у чему греше.Такође је недопустиво понашање путника који стављају ноге на наслон за главу на седиште испред себе.

Седиште на коме седимо је лични простор путника.Када осетите потребу да протегнете ноге, крените у кратку шетњу по авиону, у делу у коме је то дозвољено“, рекао је истакао је Брињолфсон.

Аплауз када авион слети

Навика путника која је погрешна, без обзира какав је лет био.

„Многи ову навику сматрају оправданом забавом, као и начином на који се захваљујете пилоту. Тај аплауз је неприхватљив, јер ремети атмосферу у кабини пилота“, рекао је Брињолфсон.

Препорука за путнике је да не аплаудирају, нарочито на раним јутарњим и касним вечерњим летовима. Довољно је на изласку из авиона захвалити посади.

Не трпајте боксове изнад главе

Боксови за ствари су ограничених капацитета, а гужва око паковања може да доведе до кашњења током укрцавања и искрцавања у авион.

Препорука је минимални и прописани стандардима ручни пртљаг, који може да стане у бокс изнад главе или испод седишта. Водите рачуна о времену и стварима других људи“, напомиње истраживач.

Завесе на прозорима – ако седите до прозора

Ако желите да спустите или подигнете завесе на прозорима, потребно је да питате људе око себе, да ли ће им сметати или не. Неки више воле да уживају у погледу, а другима смета одсјај.

Коришћење електронских уређаја без слушалица

Преносиви системи за видео игре, лаптопови и телефони често изазивају буку која није пријатна другим путницима.

Директор глобалног маркетинга у „Ајслендеру“ истиче да треба користити слушалице, али у неким ситуацијама то може бити тешко, посебно када се лети са децом.

Померање седишта у авиону

Иако је ово добар начин да летите удобно и опуштено важно је водити рачуна о људима који седе иза нас.

„Погледајте иза себе и уверите се да особа која тамо седи не користи лаптоп и не једе. Ако одлучите да се нагнете уназад, радите то постепено и лагано, како не бисте изненадили особу иза себе", истиче Гисли.

Уношење производа са јаким мирисом у авион

Иако једва чекате да прскате свој нови фенси парфем који сте купили у продавници аеродрома, немојте. Простор у авиону је скучен па јаки мириси могу да сметају осталим путницима, а могу да изазвову њихове алергије.

Изаберите средства за дезинфекцију руку без мириса, као и марамице, креме и дезодорансе.

Не журите да се искрцате из авиона

Покушај да будете прва особа која ће напустити авион када слети прилично је бескорисна осим ако не седите одмах поред излаза. У супротном, требало би да сачекате свој ред уместо, иако то понекад успорава излазак из авиона.

„Журба да се напусти авион ремети организовани проток путника који напуштају авион, потенцијално изазивајући загушење у уским пролазима. Чекање на свој ред обезбеђује уреднији и ефикаснији процес искрцавања за све", истакао је Гисли Брињолфсон, стручњак за путовања.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво