Још једно архитектонско чудо Саудијске Арабије – солитер, али наопачке

Престолонаследник Саудијске Арабије Мухамед бин Салман представио је најновији пројекат који превазилази чак и научну фантастику. У питању је изградња луксузног солитера, који је саграђен наопако у планинском масиву.

Солитер ће бити потпуно скривен и отргнут од свакодневног живота. Познат је као Акуелум. Необично је да ће до овог солитера моћи да се дође једино подземним тунелом из плутајуће марине. За посетиоце је изграђено посебно пловило, које их вози до хотела са пет звездица.

Са природним лепотама и планинским крајоликом, Саудијска Арабија је одлична за луксуз у мирном окружењу.

Акуелум је висине 100 метара, а има и велико двориште. У оквиру луксузног хотела налази се и део за куповину, забаву...

Једна од главних атракција овог футуристичког пројекта је простор под називом „Генератор“, који укључује истраживачке лабораторије за иноваторе и креативне мислиоце.

Акуелум је ултралуксузни небодер код кога је све наопачке: фасада је окренута ка унутра уместо ка споља. Ствари су уврнуте“, кажу у промотивном споту.

„Посетиоци ће кренути на изванредно путовање, почевши од прве плутајуће марине на свету. Овде ће се гости укрцати на специјално дизајнирано пловило да уђу у Акуелум кроз скривени подземни канал, откривајући скривену заједницу која нуди невероватно сензорно путовање“, наводи се у споту за Акуелум, који се придружује бројним изванредним пројектима који на најбољи начин користе приобалне локације, као што су Леија, Епикон, Сирана, Утамо и Норлана, а све се налазе у заливу Акаба.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије