Читај ми!

Магична кућа у којој тренутно живи Деда Мраз је – у Шапцу

У својим санкама, у Шабац је са ирвасима стигао Деда Мраз. За своје суграђане, Никола Ђукић више од месец дана правио је Дечје село и део чаролије из далеке Лапоније пренео у свој град.

Деда Мраз воли да се шали али и да награди добру децу. Све њихове жеље у својој магичној кући саслушао је и запамтио.

„Још верујем у Деда Мраза, ове године сам му писала писмо и пожелела сам да сви буду срећни и моја породица и ја и пожелела сам да добијем једну лутку и кућицу за барбике“, каже Софија Петровић.

„Од свих села, највише ми се свиђа Деда Мразово, а поготово ови ирваси који су дошли са северног пола све до Шапца. Ја сам био скроман за Нову годину, и тражио сам, нове голманске рукавице, лопту и монопол“, рекао је Огњен Нешковић.

Да би испунили све дечје жеље, у својој радионици, патуљци свакодневно праве поклоне. Осим најмлађих Шапчана, у креативним радионицама учествују и њихови родитељи.

„Ово је дивно место за излазак, бег од реалности, сјајно уточиште и можда подсетник и за нас одрасле да треба целе године да будемо добри“, сматра Мирјана Филиповић из Шапца.

Више од 500 метара расвете, дрвене кућице, јунаци из цртаних филмова део су Деда Мразовог дечјег села у Шапцу

„Хо-хо-хо, пре тачно месец дана, сам паркирао своје санке и стигао сам са својим вилењацима у Шабац и овде смо направили Деда Мразово село баш онакво као и на нашем Северном полу где ми живимо и правимо поклоне за сву добру децу света. А ја као Никола, уз помоћ пријатеља и комшија, сам после посла остајао некада и до касних касних јутарњих часова, и покушао на што бољи и лепши начин да уз помоћ старих палета, старих украса које смо проналазили на тавану, или код неког у кући, старог стола који смо пронашли за Деда Мраза, да на што бољи начин прикажемо и учинимо нашим суграђанима да могу да посете једну бајку, бајку у којој живи Деда Мраз”, испричао је Никола Ђукић из Шапца.

Уз личне жеље за 2024. заједничка свих посетилаца Деда Мразовог села је да у Новој години, деце у Шапцу буде још више.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара