Читај ми!

Најтраженији виски на свету продат на аукцији за рекордних 2,5 милиона долара

Флаша шкотског вискија „Макалан Адами“ из 1926. продата је на аукцији у „Сотбију“ у Лондону после бурне лицитације потенцијалних купаца који су давали телефонске понуде, као и оних у сали. Коначна цена од 2,2 милиона фунти (око два и по милиона долара) представља рекорд постигнут на аукцији за флашу вина или жестоког пића.

„Макалан Адами“ из 1926. је познат као највреднији виски на свету пошто је поставио и претходни рекорд на „Сотбијевој“ аукцији 2019. године, када је продат за 1,5 милиона фунти.

Ово је прва од неколико чувених старинских боца која се појавила у аукцијској кући „Сотби“ откада је постављен тај рекорд.

Флаширана је 1986. године, пошто је „одлежала“ у бурету 60 година а и боца је посебно вредна због стања у коме се налази.

Аукцијска кућа је у директној сарадњи са дестилеријом „Макалан“ обавила замену чепа и капсуле са оригиналним материјалима. Током овог процеса течност је подвргнута лабораторијској анализи да би се доказала њена аутентичност, а стање је проценила и одобрила кућа "The Macallan's Master Distiller“.

Захваљујући исцрпним анализама, ова боца је сада темељ аутентичности на основу којег ће се оцењивати све друге флаше из 1926. године.

Осим процеса који је укључивао замену и капсуле и чепа, нанет је и нови лепак на углове етикета на боцама.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво