Читај ми!

Макетарство – хоби који Федору доноси медаље

Четрнаестогодишњи Федор Чернишевски из Панчева успешно се бави макетарством и од прошле године осваја награде на међународним такмичењима. Последњу је недавно добио у Холандији, за модел модерног руског тенка.

Федор Чернишевски из Панчева заволео је макетарство уз оца, који се такође бави тим хобијем. Највише воли да прави тенкове, авионе и бродове, јер га занима историја. До сад је направио двадесетак макета, а са два модела тенка освојио је неколико награда. Највећа је стигла из Мађарске.

„Ово је руски тенк Т-34-85, који је коришћен у Другом светском рату. Он је освојио злато, зато што на њему нисам направио ниједну велику грешку и направио сам га историјски тачним“, прича макетар-тинејџер.

Федор иде у осми разред Основне школе „Исидора Секулић“, где му пружају подршку и радују се свакој његовој медаљи. 

„Школа је веома поносна на свог ђака. Он постиже међународне успехе у свом хобију, који је његов лични хоби, али школа у својим ваннаставним активностима даје подршку и надамо се да ће и у будућности постизати значајне и запажене успехе“, истакао је Лућијан Рођан, директор ОШ „Исидора Секулић“.

Са макетом модерног руског тенка освојио је награду у Панчеву, али и у Ајндховену у Холандији, у класи кадета.

„Ово је веома леп хоби. Може доста добрих пријатеља да се стекне. Сад се спремам за исто такмичење следеће године у Мађарској и ту ћу да носим неке друге тенкове да експериментишем“, открива Федор.

Макетарство је област где Федор може још много да напредује. Почео је да се занима и за диораме, сложеније макете, које намерава да ради у будућности.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара