Читај ми!

Аудиција за пријем нових чланова Дечје драмске групе Радио-Београда

Дечја драмска група Радио-Београда позива све мале и младе креативце на аудицију за пријем нових чланова.

Видео-снимке са креативним представљањем, рецитацијом, монологом и имитацијом до пет минута послати на имејл (audicijadramskagrupa@gmail.com), до 15. новембра, а о начину слања, заинтересовани се могу информисати на Фејсбук страници Дечје драмске групе Радио-Београда.

Дечја драмска група Радио-Београда основана је далеке 1949. године. Тада њен руководилац био је Братислав Бата Миладиновић. Данас њоме руководи проф. Петар Станојловић, редитељ РТС-a, уз помоћ младих сарадница пониклим баш из ове групе, драматургом Недом Цветковић и глумицом Јаном Рокић.

Од свог оснивања, Дечја драмска група Радио-Београда, под покровитељством РТС-a, конкретно, Радио-Београда и његовог Другог програма, управо због своје некомерцијалне природе, имала је привилегију да квалитет ставља испред квантитета, те су њени чланови изабирани искључиво на основу њиховог талента и креативног потенцијала.

Док је фокус других драмских студија углавном уско усмерен ка глуми, чланови Дечје драмске групе Радио-Београда, поред глуме, баве се својеврсним драмским и медијским описмењавањем, зарад бољег интегрисања младих нараштаја у просторима јавног изражавања и креативних индустрија.

Управо због своје свестраности, овој групи није циљ да од својих чланова моделује глумце, већ људе који ће у својим професијама, невезано од драмске уметности, динамици живота приступати на креативан начин, тражити другачија решења, бити способни за правилну комуникацију и обучени за јавни наступ, који је у ери дигиталних медија и друштвених мрежа, неизбежан.

У актуелном времену, Дечја драмска група Радио-Београда највише наступа баш у програмима самог Радио-Београда, али и Телевизије Србије, као и на културним свечаностима, манифестацијама, фестивалима, серијама и осталим драмски и медијским задацима, а чланови Дечје драмске групе Радио-Београда редовно освајају награде на многим рецитаторским такмичењима.

За више од седам деценија постојања, многа истакнута имена, почела су своје животне, професионалне и јавне каријере баш у Дечјој драмској групи Радио-Београда, као што су глумци Ружица Сокић, Љиљана Благојевић, Душан Голумбовски, Душица Жегарац, Неда Арнерић, Соња Савић, Ненад Ненадовић, Борис Миливојевић, Никола Којо, Никола Ђуричко, Вук Костић, спикери Љиљана Марковић, Данка Нововић, Весна Несторовић, Ђорђе Ненадовић, па су у групу добродошли будући глумци, новинари, водитељи, продуценти, редитељи, уредници да наставе успешан пут старих, или актуелних предходника.

четвртак, 30. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије