Читај ми!

Појео 50 најљућих папричица на свету за мање од седам минута, а онда „смазао“ још 85

Канађанин Мајк Џек надмашио је сопствени светски рекорд у брзом једењу подесет „каролина рипера“, а онда наставио и појео још 85 папричица.

Гинисова књига рекорда објавила је да је Мајк Џек из Канаде појео 50 најљућих папричица на свету „каролина рипер“са 1,64 милиона јединица Сколвила, за шест минута и 49,2 секунде.

Поређења ради, „халапењо“ папричица има између 2.500 и 8.000 Сколвила.

Снимак који је поставила Гинисова књига рекорда показује Џека са црвеном марамом око чела и рукавицама како гута папричице испред фена. Док га публика бодри, на тренутке се види како затвара очи и тешко дише.

Када је појео 50 папричица, просечно једну на сваких осам секунди, наставио је и појео још 85.

Све заједно, Канађанин је појео 135 папричица „каролина рипер“. Тиме се попео на друго место листе „Лиге ватре“ по броју поједених „рипера“ у једном покушају.

„Прва папричица је најгора. Иницијални шок љутине је интензиван. Друга већ није толико страшна, али свака наредна постаје љућа и љућа, јер папричице додирују нове делова уста“, описао је искуство Џек.

Упркос томе што је током протекле две деценије изградио толеранцију на љутину, Џек каже да и даље осећа приличну нелагоду у стомаку.

„Имам јаке грчеве. Осећате као да вам неко стиска и уврће црева. Мозак вам говори да престанете, али морате да се убедите и наставите“, навео је Канађанин.

Џек је носилац још неколико сличних рекорда, од којих је један да је попио флашицу чили соса за 8,56 секунди.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво