Читај ми!

Милош „лови“ локације на којима су снимани култни филмови и серије

Хоби једног Београђанина подржавају многи пратиоци друштвених мрежа. Милош Миленовић нам помаже да сачувамо сећања на култне филмове и серије, чак и онда када успомене дословно нестају пред нашим очима.

Кућа у којој су снимани Маратонци трче почасни круг данас изгледа као руина  поломљени прозори, оронула фасада, ограда само што не падне.

Једина је која 2018. године није реновирана на Косанчићевом венцу, због нерешених имовинскоправних послова. У дворишту су слике и чаршав, као да ту неко живи, мада екипа РТС-а никога није затекла ни овај пут.

Како би поједине локације култних серија и филмова спасао од заборава, Милош Миленовић данас фотографише та места.

„У једном тренутку, шетао сам са супругом градом и сетим се да је ту снимана нека серија и филм и тако се више пута поновила идентична сцена. У причи са њом појавила се та идеја: Хајде да пробамо нешто ново“, наводи Миленовић.

Прво је пратиоце на друштвеним мрежама подсетио на Гавриловиће и многима омиљену серију Породично благо, затим на сцене из филма Кад порастем бићу кенгур, али каже да је понекад чак и њему тешко да пронађе тачне локације јер, нажалост, ниједна није обележена.

„Имао сам великих проблема са једном сценом и усео сам да пронађем преко Гугл мапа, два дана сам тражио, још ме је и супруга опомињала да одустанем од тога“, присећа се Милош.

Онима који су мање упорни од Милоша значило би да су те локације на неки начин обележене, кажу наши суграђани.

Сачекаћемо на одговор надлежних хоће ли се прикључити иницијативи и испунити жељу обожавалаца старих серија и филмова – да обележимо и од заборава сачувамо филмске локације.

понедељак, 11. децембар 2023.
3° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу