Читај ми!

Краљевски карневал за све генерације у Бањи Ковиљачи

Бања Ковиљача била је домаћин јубиларног, десетог "Краљевског карневала" на којем су учешће узеле групе из земље и иностранства. Реч је о међународном фестивалу музике, маске и плеса на којем су се забављале све генерације.

Парк у Бањи Ковиљачи био је позорница за више 30 карневалских група које су својим маскама и плесом забавиле више хиљада посетилаца. Стазама једног од најлепших паркова у Србији продефиловали су учесници у духовитим, филмским, али и костимима који осликавају традицију и културу земље из које долазе.

"Ми смо дошли из Птуја, из Словеније, ми смо весели кловни, баш сте љубазни и добри људи, и све вам је за десет“, рекао је Тони Гумешак.

"Уживамо у овоме, дружимо се са људима из других градова, других земаља“, рекла је учесница карневала Александра Стојановић.

Фестивалски дух, кажу, не познаје границе, а ни узраст.

"Колико год имаш година ако волиш карневал, ако ти је у души, увек си као и дете“, рекла је Славица Кикановић.

Организатори истичу да им је циљ да Краљевски карневал постане једна од највећих туристичких атракција у том крају.

"Циљ карневалског покрета јесте да се са што више шаренила, са што више песме, игре представе свој својој публици и да ту сву своју позитивну атмосферу рашире на све своје гледаоце", рекао је Иван Поповић, организатор "Краљевског карневал“.

"Ми имамо доста наших учесника, из нашег града, а укључиле су се и предшколске установе, основне и средње школе, клубови, Културно-уметничка друштва, плесни клубови и то нам је једна снага из које ће се наш карневал развијати“, рекла је Биљана Филиповић, организатор "Краљевског карневала".

Испред чувеног дворца Кур салон, уз музику и плес живот се славио до касно у ноћ, а у шареним бојама карневала била је и дугом обојена парковска фонтана.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије