Читај ми!

Херцег Нови међу десет најбољих приморских градова на свету

На основу броја културних институција и догађаја, популарности на Гуглу и друштвеним мрежама, у конкуренцији 117 приморских градова широм света, Херцег Нови се нашао међу десет најбољих.

Компанија за крстарење "Fred. Olsen Cruise Lines" је спровела истраживање које је обухватило 117 приморских градова широм света и рангирала их према параметрима као што су квалитет културних институција, број знаменитости уписаних на Унескову листу светске баштине, популарности на Гуглу и количини хештегова на друштвеним мрежама, преноси портал Тајм аут.

Сврха истраживања била је да се пронађу градови који нису потпуно изоловани, који имају довољно садржаја, а у којима туристи ипак могу да се опусте и буду близу мора.

На врху листе са скором 9.0 нашао се Рејкјавик на Исланду пре свега због великог броја културних дешавања, као и броја културних институција – галерија и музеја.

Следећи је био Бриж, са скором 8,4 који је проглашен за приморски захваљујући каналу - али је, у ствари, 11 километара удаљен од обале.

Трећи је Напуљ (8.1), што вероватно не чуди када се узме у обзир шта све нуди – од Везува и Краљевске палате до позоришта Сан Карло.

Следи Монако (8.0), Сплит (7.9), Херцег Нови (7.8), Амстердам (7.7) који има и титулу „најинстаграмичнијег“ града. Осми је Кејп таун (7.6), девети Даблин (7.2) и на 10. месту је Гибралтар (7.0).

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара