Читај ми!

„Нисам знао где се налазим“, каје се Иван што је оштетио Колосеум у Риму

"Признајем и заиста ме је срамота због тога, да сам само након медијске хајке,  схватио о каквом античком споменику се ради" – изјавио је у писму које је написао Тужилаштву у Риму, градоначелнику и Општини Рим, британски туриста који је пре неколико дана урезао своје и име своје девојке на зид Колосеума (Иван + Хејли 23) а снимак тог чина је обишао цео свет.

Британски туриста Иван Димитров има 27 година и живи у Бристолу са девојком Хејли Брацеј, која има 33 године. Пар је проводио неко време у главном граду Италије што је део њиховог тронедељног путовања по Европи. 

Карабињери су Ивану и његовој девојци ушли у траг путем фотографија и исечака са видео снимака око Колосеума и у хотелима. На крају је Иван пронађен у Бугарској.

Младић је изјавио да је јако узнемирен и забринут због читаве ситуације јер не зна какве ће последице трпети због тога. Карабињери су му објаснили да ризикује затворску казну од две до пет година као и новчану казну од 2.500 до 15 000 евра.

У писму које је упутио тужилаштву, градоначелнику и општини написао је:„Свестан сам тежине ситуације и онога што сам урадио и овим путем желим да се искрено извиним Италијанима, али и читавом свету због штете коју сам начинио месту које је наслеђе човечанства."

У писму у коме се обраћа градоначелнику младић му се захвалио на посвећености и бризи према огромној историјској и уметничкој вредности Колосеума додавши да није схватио да се налази у славном амфитеатру и да је тек касније схватио да се ради о античком споменику.

Према мишљењу италијанских медија и јавности заиста „чудан" изговор вероватно смишљен из страха да ће морати да плати за своје вандалско дело

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара