Читај ми!

Ташна мања од зрна соли продата за 63.750 долара, уз њу иде микроскоп

Микроскопска ташна величине 657 х 222 х 700 микрометара продата је на аукцији за 63.750 долара. Студио који је направио познат је по контроверзним креацијама, попут патика са људском крвљу и светом водицом, џиновских црвених чизама и колоњском водом мириса ВД-40.

„Довољно уска да прође кроз иглене уши, ова ташна је толико мала да ће вам требати микроскоп да је видите“, навео је модни колектив МСЦХФ из Бруклина.

Једва видљива голом оку, флуоросцентна зелена ташна базирана је на популарном „Луј Витон“ дизајну, али је израдио бруклински студио.

Предмет је направљен уз помоћ двофотонске полимеризације, технологије која се користи у 3Д штампи изузетно малих пластичних делова. Ташна је продата заједно са микроскопом опремљеном дигиталним екраном кроз који може да се посматра.

Промотивни снимак показује дизајн у много крупнијем кадру, на ком се јасно види монограм „Луј Витон“, а модел ташне која је послужила за узор продаје се између 3.100 и 4.300 долара.

„Сатанске патике“ и колоњска вода мириса ВД-40

Студио МСЦХФ познат је по својим контроверзним дизајновима одеће, али пре свега обуће.

Тако је компанија „Најки“ тужила модни студио због „сатанских патика“, серија од 666 модификованих пари „најки“ патика са капљицама праве људске крви. Спор се на крају завршио ван суда.

Пре две године поцепали су четири „биркин“ торбе, да би од њих направили сандале, које су продавали за 76.000 долара за пар. Недавно су патентирали „велике црвене чизме“ – комично смешне гумене чизме које носе Доџа Кет, Иги Азалеа и друге познате личности.

У жижу медијске пажње доспели су и правећи патике које су имале свету водицу у ђону на пети, као и колоњску воду која мирише на ВД-40.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара