Читај ми!

Од Велике Британије до Аустралије, преко свемира, за два сата лета

Лет авионом између Лондона и Сиднеја који траје око 20 сати ускоро ће бити прошлост. Са новим технологијама предуги авионски летови између далеких дестинација биће могући као суборбитални летови.

Колико ће и у ком временском року суборбитални летови донети револуцију у авио транспорт? Амбициозан план да путници лете широм света преко свемира смањио би време лета између Велике Британије и Аустралије на само два сата. Летови би ушли у свемир на неко време пре него што би се спустили у Земљину орбиту – скраћујући у том процесу много сати летења.

Како би ова визија постала стварност, стручњаци за ваздухопловство Управе за цивилно ваздухопловство Велике Британије (ЦАА) напорно раде, проучавајући како би путници могли да се носе са суборбиталним дугим путовањима. 

Сматра се да би већина људи на лету била у стању да се носи са силама суперорбиталног свемирског лета. Неки од путника могли би да доживе "физиолошке реакције", али оне би „вероватно биле бенигне за већину путника“.

Суборбитални летови су тренутно доступни у ограниченом капацитету.“Вирџин галактик“ нуди могућност одласка у свемир за 350.000 фунти по седишту. Али, у ЦАА верују да ће они постати приступачан начин транспорта у наредној деценији. 

Медицински руководилац ЦАА за свемирске летове, др Рајан Андертон рекао је да концепт  „дефинитивно није научна фантастика “, додајући да ће се то догодити за „мање од 10 година“.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво