Читај ми!

Поломљена гитара Курта Кобејна продата за скоро 600.000 долара

Електрична гитара коју је разбио вођа састава „Нирвана“ Kурт Kобејн (1967-1994) продата је на аукцији за скоро 600.000 долара.

На аукцији у „Хард рок кафеу" у Њујорку, Kобејновa црнa "Fender Stratocaster" гитара је, од процењених почетних 60.000 до 80.000 долара, достигла завршну цену од 596.900, за колико је и продата неименованом купцу.

Kако се наводи, гитара је разбијена и остала је несвирљива током снимања кључног Нирваниног албума Невермајнд (1991), и на себи има потписе Kобејна, басисте Kриста Новоселића и бубњара Дејвида Грола.

„На гитари се може видети оштећење који се догодио док је ударио гитару, посебно доле на дну где ју је ударио. Курт Кобејн, када је био на сцени, када је свирао, био је машина. Човек би тада био љут, и то сте могли да осетите на сцени. И то бисте осетили и по начину на који би се опходио према својим инструментима. Овај сломљени елемент, на чудан начин, даје слику музичара, који је заиста дефинисао једну грубу и немирну еру музике“, изјавио је раније Коди Фредерик из аукцијске куће Џулијенс.

субота, 10. јун 2023.
20° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут