Смеха никад доста - Први април је дан када треба да смислите оригиналну шалу

Дан шале се у бројним државама обележава првог априла, па тако, на данашњи дан, људи једни другима праве безопасне смицалице, објављују лажне вести, а све под девизом „априли-ли-ли“.

Смеха никад доста - Први април је дан када треба да смислите оригиналну шалу Смеха никад доста - Први април је дан када треба да смислите оригиналну шалу

Занимљиво је да, у појединим земљама као што су Аустралија и Јужноафричка република, првоаприлска шала важи до поднева. Тамо се за особу која настави са неозбиљностима и после поднева каже да је „априлска будала“.

Ипак, у многим другим земљама смицалице и шале се праве током целог дана. Међу њима је и Србија, тако да – будите на опрезу до поноћи.

Постоји више верзија објашњења о пореклу овог датума. Једна од њих говори нам да је Дан шале настао када је у 16. веку дан почетка Нове године промењен са 25. марта на први јануар.

До тада се у многим европским местима дочек Нове године обележавао управо 25.3. и славље је трајало недељу дана, до првог априла.

Према том тумачењу, они који су прихватили нови датум као дан почетка Нове године - збијали су шале са онима који су га и даље обележавали до 1. априла.

Сматра се да је британски Би-Би-Си први почео с масовним проваприлским шалама.

Тај сервис је 1957. године објавио репортажу о једној породици у Швајцарској која узгаја стабла на којима расту шпагете.

Међу познатијим шалама издвајамо и ону из 1998. године када је „Бургер Кинг“ у САД објавио рекламу за хамбургере за леворуке, који су „направљени тако да им садржај цури са десне стране“.

Године 1977, лист Гардијан је објавио репортажу о прелепом туристичком месту које се састоји од два острва Аперкејс и Лоуеркејс, чији је главни град Бодона а вођа – генерал Пика.

Бројни читаоци били су врло разочарани када су се мало информисали и открили да је у питању измишљена локација.

Потрудите се да се придружите духом дану шале, и смислите што оригиналнију, како бисте најближима измамили осмех и учинили има дан веселијим.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи