Можете провести годину дана на броду за 30.000 долара

За све оне који су маштали о томе да дигну руке од свега и крену на пут око света, једна компанија за крстарење нуди одличну понуду да за релативно приступачних 30.000 долара купе годишњу карту и побегну од суморне свакодневице.

Можете провести годину дана на броду за 30.000 долара Можете провести годину дана на броду за 30.000 долара

Компанија за крстарење „Живот на мору“ (Life at Sea Cruises) почела је да прима резервације за трогодишње путовање бродом МВ Близанци (MV Gemini), који испловљава из Истанбула 1. новембра 2023.

Дакле, заинтересовани имају осам месеци на располагању да припреме пасоше, приме потребне вакцине и обезбеде дозволу за рад на даљину. Компанија обећава да ће упловити у 375 лука широм света, обићи 135 земаља и свих седам континената.

Брод ће прећи више од 210.000 километара током три године, и обићи најзначајније знаменитости на планети – од статуе Христа у Рио де Жанеиру и Таџ Махала у Индији, до Чичен Ице у Мексику, пирамида у Гизи, Мачу Пикчуа и Кинеског зида. На путовању ће посетити и 103 тропска острва.

Од наведених 375 лука, у 208 ће се преноћити, што путницима даје додатно време да се боље упознају са одредиштем.

Компанија „Живот на мору“ је изданак „Мири крузиса“ (Miray Cruises) и тренутно бродом МВ Близанци крстари око Турске и Грчке. У послу су већ 30 година, а крузер ће бити преуређен за најавељено путовање.

Брод има 400 кабина и места за 1.074 путника.

Због природе путовања, поред традиционалних садржаја на крстарењу, ресторана и забаве, МВ Близанац ће такође бити опремљен простором за рад на даљину. Компанија обећава велики пословни центар са салама за састанке, 14 канцеларија, пословну библиотеку и салон у које ће приступ бити бесплатан.

Биће ту и болница која ради нон-стоп са бесплатним лекарским посетама. Компанија такође нуди могућност „додатних пореских олакшица када радите као међународни резидент на броду“.

„Професионалцима је потребна добра повезаност, прави садржаји и функционалност да би обављали свој посао“, наводи Мајкл Питерсон, извршни директор “Life at Sea Cruises”. „Не постоји ниједно друго крстарење које нуди ову врсту флексибилности својим клијентима.

Величине кабина се крећу од 12 м² за коју годишње по особи треба издвојити 29.999 долара, или 179.994 долара за трогодишње путовање за две особе – до апартмана Балкони, који су дупло већи и иду до 109.999 долара по особи. Најјефтинија кабина на отвореном кошта 36.999 долара по особи.

Путници морају да се пријаве за све три године крстарења, иако компанија покреће шему повезивања, где ће заинтересованима бити дозвољено да „деле“ кабину са неким другим. На пример, два пара могу да купе једну кабину за цело путовање, а затим да поделе између себе на по годину и по дана.

Они који путују сами добијају попуст од 15 одсто на цену двокреветне собе. Потребно је минимално учешће од 45.000 долара.

Осим пословног центра, путници ће имати много тога да их заокупи током крстарења: тераса за сунчање и базен, велнес центар, вишенаменска сала и „више опција за ручавање“, мада више детаља тек треба да буде откривено. Инструктори на броду ће бити при руци да подучавају плес и музику, а биће чак и нека врста „проводаџије“ који ће проналазити партнере онима који путују сами. Наравно, на броду ће бити и теретана и козметички салон.

Божић се прославља у Бразилу, а Нова година у Аргентини. Брод ће опловити Јужну Америку (и скокнути на југ до Антарктика), обићи острва око Кариба и захватити обе обале Централне Америке, а затим ићи уз западну обалу Северне Америке, прелазећи на Хаваје.

Станице у Азији укључују Јапан (12 станица), Јужну Кореју (укључујући острво Јеју) и Кину. Такође обухвата већину класичних дестинација југоисточне Азије, од Балија, Да Нанга у Вијетнаму и камбоџанске обале до Бангкока, Сингапура и Куала Лумпура.

Проћи ће поред Аустралије, Новог Зеланда и кроз јужни Пацифик; затим путовање око Индије и Шри Ланке; посетиће Малдиве и Сејшеле пре него што пређе на запад у Африку, почев од Занзибара, а затим се спустити до Кејптауна и уз западну обалу Африке – са брзим спуштањем на запад до острва укључујући Свету Јелену, Канаре и Мадеиру.

Такође плови око Медитерана и северне Европе. Посетиће и нека од места са листе „13 светских чуда“, која укључују знаменитости као што су Александријски светионик, Колос са Родоса, Артемидин храм у Ефесу и Зевсова статуа у Олимпији.

Наравно, у цену крстарења улази и бесплатан бежични интернет велике брзине, а путници ће моћи да угосте пријатеље или чланове породице на броду, такође бесплатно. На дугој листи погодности стоји и да је у вечеру укључено једно алкохолно пиће, плус безалкохолна пића, сок, чај и кафа током целог дана. Прање веша, лучке таксе и одржавање собе, као и сви оброци су такође урачунати у цену крстарења.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво