Навали, народе – продаје припејд број за 10.000 евра!

Сећате ли се када сте посебно плаћали за неке бројеве мобилног телефона? Једно време сте могли да бирате и да вам се бројеви поклапају са словима имена, док су телефони још имали дугмиће. Невероватан оглас освануо је недавно – за 10.000 евра продавао се број. Још је невероватније то што има заинтересованих.

Продавац није желео пред камере. А ко би желео да дâ оволики новац за број телефона? Можда власник фирме, ресторана, неке услужне делатности. Број се лако памти па би можда чак и та цена била исплатива.

Могла би да буде у питању и жеља за престижом. Својевремено је, током потписивања уговора за мобилне, могао да се бира да број телефона буде датум рођења, кућни број или неки који нам много значи.

Иначе, понуда у огласима није уопште лоша. Има припејд бројева и за мање новца. Од неколико хиљада динара до неколико хиљада евра. Питали смо адвоката да ли је такав вид продаје у складу са законом.

„Оног момента кад потрошач купи СИМ картицу на трафици и када се определи за припејд услугу, он постаје, по мом виђењу ствари, власник те картице, нигде се не региструје и он може ту картицу саму или са телефоном да прода коме год хоће јер нема апсолутно никаквог ограничења око тога“, каже адвокат Александар Радивојевић.

Питали смо оператере да ли они могу да прате СИМ картице, а од само једног смо добили одговор да су СИМ картице у њиховом власништву док траје уговор и да не могу бити предмет препродаје. Није нам разјашњено какав је њихов став по питању приватне препродаје припејд бројева и на који начин би то могли да контролишу у случају злоупотребе. По свему судећи, изгледа да то ни закон није сасвим прецизно регулисао.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи