На Дан заљубљених ископан дијамант у облику срца

Необрађени дијамант у облику срца пронађен је на копу Удачнаја у најисточнијој руској Републици Јакутији, саопштили су из компаније „Алроса“.

„Дијаманти карактеристичног облика који подсећају на неки предмет или симбол изузетно су ретки у природи“, истиче Јевгениј Агурејев, директор продаје „Алросе“, како преноси Синхуа.

„Изглед необрађеног дијаманта у облику срца, посебно уочи Дана заљубљених, чини се да је симболичан дар природе не само за нашу компанију већ и за све љубавне парове“, додао је Агурејев.

Драгуљ изузетних карактеристика тежи 65,7 карата. Према проценама стручњака, стар је више од 300 милиона година.

Дијамант у облику срца тренутно се налази у Организацији за обједињену продају, где ће се извршити детаљна провера и процена.

Прошле године, у компанији „Алроса“, ископан је дијамант у облику фудбалске лопте, и други, у облику лобање.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво