Карневал у Панчеву

Више од две хиљаде учесника из 10 земаља учествовало је на 13. Карневалу у Панчеву. Лоше време није покварило добро расположење.

Шаренило на панчевачким улицама улепшало је град упркос тмурним облацима, а 36 веселих и раздраганих карневалских трупа поправило је расположење код свих који се нису уплашили кише. Врела бразилска самба у извођењу новосадске трупе била је једна од најатрактивнијих.

„Успела је наша бразилска самба на врелом панчевачком асфалту и овде нам је увек лепо и зато смо редовни учесници на карневалу“, каже Неда Новаковић, која је самбу учила у Бразилу.

Изузетно запажен наступ имале су и две карневалске трупе из Италије које годинама већ долазе у Панчево. Њихов вођа је био Тодаро Дорино из Венеције:

„Наше маске су прављене од материјала који се користи при изради болида у Формули један. На овај начин смо се представљали и на највећим карневалима у Бразилу и Аргентини и могу да кажем да смо се и овде пријатно и лепо осећали као и тамо и драго ми је што су нас Панчевци топло дочекали“, истакао је Дорино.

И Македонци ће остати упамћени по шареним костимима и веселом музиком.

„Долазимо из Струмице и ово нам је четврти пут да смо у Панчеву. Много је лепо и највише волимо дружење и срдачност коју овде увек добијемо“, рекла је Анита Станковска.

Карневал је измамио на улице скоро читаво Панчево, а ту су били и гости из других места, па и Београда који како кажу немају овако нешто у свом граду.

На крају карневала и небо над Панчевом се зашаренило захваљујући великом ватромету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије