Отворен Дино-парк на Калемегдану

На Калемегдану је отворен Дино-парк „Јура авантура“ где ће деца и одрасли моћи да уживају у великом броју едукативних и забавних садржаја.

Отворен Дино-парк на Калемегдану Отворен Дино-парк на Калемегдану

Сваког викенда ће бити организоване игре без граница, предавања и радионице, а посетиоци ће имати прилику да се друже са палеонтолозима и истражују и откопавају фосилне остатке помоћу специјалног алата.

Градски менаџер Горан Весић је подсетио да је Дино-парк први пут организован на Калемегданској тврђави пре две године.

„У оквиру изложбе је постављено 35 диносауруса“, навео је Весић и додао да ће Дино-парк бити отворен до октобра и тако наредних пет година.

„Тако ће и деца, која су млађа и можда не разумеју ко су и шта су диносауруси, наредних година моћи да уживају у овоме. Ово је нешто што Београд треба да има, један нов садржај посвећен деци и мислим да овакве ствари треба да радимо и у будућности“, рекао је градски менаџер.

Директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић је рекао да је изузетно задовољан због отварања Дино-парка који, како је додао, има за циљ не само да забави, већ и да едукује децу.

„Диносауруси су некад владали овом планетом и сигурно су једна од најфасцинантнијих бића која су икада крочила земљом. Зато их наши малишани обожавају... Код нас у Дино-парку деца ће моћи да, уз забаву, игру, смех и разоноду, науче нешто ново, да се едукују и да развијају своју машту и друге способности“, нагласио је Андријашевић.

На свечаном отварању Дино-парка наступио је дечји хор „Чаролија“ који је певао песме о Београду, а програм је водио Миња Субота.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије