Слон преживео метак у чело!

Прити Бој, слон из Националног парка „Мана пулс“ у Зимбабвеу, неким чудом је остао жив након што су га ловокрадице упуцале у главу.

Слон преживео метак у чело! Слон преживео метак у чело!

Процењено је да је слон је живео с раном на лобањи између три и шест седмица пре него што му је указана помоћ.

Рану су уочили чланови групе "Aware Trust Zimbabwe" која се бави заштитом животиња у националном парку, када је слон сам пришао њиховом аутомобилу.

Иначе, од управе су добили дојаву да се у парку, који је често мета ловокрадица, налазе два повређена слона и због тога су кренули у обилазак.

Прити Бој је успаван, а затим му је указана помоћ. Том приликом је коришћен и детектор за метал.

Стручњаци су на крају одлучили да је безбедније да му не ваде метак из главе.

„Да је метак продро још пет центиметара, ушао би му у мозак и сигурно би угинуо. Имао је среће. Метак се заглавио на површини лобање. Након што је упуцан сигурно је почео да бежи. Ловокрадица је испалила и један метак према његовом срцу што смо закључили на основу ране на његовом рамену“, објаснила је др Лиза Марабини из организације "Aware Trust Zimbabwe".

Прити Бој, који има 25 година, описан је као „нежан и опуштен“.

„Дан после операције нас је пустио да му приђемо без икаквих проблема. Знао је да му желимо помоћи. Тренутно се опоравља, али требаће му времена. Вероватно ће морати на још једну операцију јер је ултразвук показао да има јаку инфекцију и да су му синуси пуни гноја“, додала је Марабинијева.

„До сада су му уклоњена два парчета мртве кости тако да његов организам може да почне да се опоравља.“

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије