Маранело, „дизниленд“ за љубитеље брзине

Наша екипа је ових дана боравила у Маранелу, малом италијанском месташцу и седишту „Ферарија“. Предузимљиви Италијани су успели да од Маранела направе туристичку атракцију која годишње само од туризма може да приходује 20 милиона евра, а музеј „Ферарија“ посети скоро четврт милиона туриста. Иако немате милион евра, овде можете да провозате „ферари“.

Маранело живи за „Ферари“, а туристи који дођу овде у околину Болоње када чују звук мотора који се овде турирају лако забораве на музеје и катедрале и брзо се пребаце у октане и коњске снаге.

Многи од њих после посете музеју и фабрици желе бар једном да седну за волан најпрестижнијих аутомобила у свету и да осете као је то бар на тренутак бити потпуно другачији.

Фабрика Ферари не организује такве пробне вожње, али предузимљиви локални менаџери набавили су на дестине „ферарија“ које можете изнајмити уз пробног возача. Овај својеврсни „дизниленд“ за возаче неки посећују и по неколико пута годишње.

Да би пробали аутомобиле морате имати и добро осигурање па је за то потребна кредитна картица са великим депозитом. Ипак, муштерија има и чека се на ред.

„Имамо највише туриста из Јапана, затим Малезије, Кине. Њима овакава проба није скупа. Најчешће питају колико могу брзо да иду, да ли да поштују ограничења и где су радари. Никоме не дајемо аутомобиле без краће обуке и пратиоца и сви су осигурани и возачи и аутомобили“, истакао је Антоинојио Маркотели из агенције за изнајмљивање „ферарија“.

Да би пробали Ферари у Маранелу морате бити стрпљиви и ценкати се са Италиjанима до последњег цента. Морате добро да проучите уговор и шта добијате за свој новац.

Има прича да се туристима често лимитирају обртаји мотора и смањује снага возила само да би били безбеднији, али и да би се аутомобили што боље очували јер познато је да гас до даске не може дати и дуготрајан мотор, а поправке за „ферари“ нису јефтине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво