Читај ми!

Столица за папу из затворске радионице

Затвореници казнено-поправне установе у Филаделфији праве столицу од ораховине ручне израде, намењену поглавару Римокатоличке цркве папи Фрањи који ће у септембру посетити ту установу.

Група затвореника казнене установе у Филаделфији већ неколико недеља прави за папу Фрању столицу од ораховине високу два метра, а завршили су брушење и премазали уљем тај трон, преноси Бета.

Затвореници су за овај пројекат изабрани на основу радне етике, вештине и поузданости, а Ремин Перин (21), који је провео 13 месеци у затвору због трговине дрогом, рекао је да му много значи то што је међу њима.

Он је рекао да је „почаствован јер је један од оних који тешко раде“ и да је то примећено.

Столица ће бити тапацирана у Куран-Фромхолд поправном дому, где ће се око 100 затвореника и њихових рођака сусрести са папом Фрањом 27. септембра током његове дводневне посете Филаделфији.

Помоћник директора стручног усавршавања у казнено-поправној установи у Филаделфији, Ентони Њумен дизајнирао је столицу за Фрању и надгледа њену изградњу.

Он се нада да ће видети папу како ужива у столици, али каже да није сигуран како ће му производ бити представљен.

„Довољно је добра чињеница да сам добио привилегију да направим столицу, па макар никада не видео њега како седи на њој“, рекао је Њумен и додао да је „веома срећан“.

Званичници су рекли да још нису изабрани затвореници који ће се сусрести са папом и додали да ће међу њима бити неки од оних који су столицу направили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије