Читај ми!

„Промотивна умрлица“ – креативност или глупирање?

Крагујевачки писац Иван Томић Мистер позвао је суграђане путем предимензиониране умрлице, облепљене на стубовима у центру града, на промоцију своје књиге „Тетреби и каракуке“, која ће се одржати сутра у Студентском културном центру Крагујевца.

Томић је Танјугу рекао да људи више читају умрлице него плакате за културне догађаје и да скоро није постојао други начин да их позове на промоцију своје књиге.

„Да би се учиниле неке екстремне промене, морају да се примене екстремне мере, јер класичан начин позивања на промоцију или изложбу, углавном функционише тако што долази узак круг пријатеља и другара“, рекао је Томић.

Ако човек жели, како је рекао, да пробије магични круг, он мора да учини нешто што у очима људи који виде умрлицу, изгледа екстремно.

Млади уметник каже да су реакције суграђана различите, али и онакве какве је и очекивао.

„Неки ме називају секташем или будалом, а други који ме подржавају схватају неопходност оваквог корака“, рекао је он и додао да ће према његовом мишљењу, свако погледати умрлицу, нарочито предимензионирану, а ретко ко ће погледати плакат који позива на културна дешавања.

На питање да ли је то креативност или „глупирање“ како то неки коментаришу, Томић је рекао да је „креативност увек у очима неких људи била глупирање, те да је тако и данас“.

„Потреба за глупирањем је данас још већа како би се пробила та баријера која постоји између обичних грађана и уметника“, рекао је писац.

Пролазници које је данас Танјуг затекао поред умрлице различито коментаришу позив за промоцију, па тако једни то сматрају интересантним начином, а има и оних који мисле да има других могућности.

„Мени се лично допада овакав позив и сигуран сам да ће привући пажњу грађана. Приметио сам да људи више гледају умрлице него неке друге плакате, за разлику од реклама за поп звезде које увек виде“, рекао је Александар Милојевић Лија, крагујевачки глумац.

Он додаје да је са пажњом прочитао позив који му је, како је рекао, интересантан, као и да ће највероватније ићи на промоцију.

За студента медицине Немању Младићевића позив је креативан и необичан. „Врло је комичан начин за позивање на промоцију и верујем да ће привући читаоце“, рекао је Младићевић.

Пензионерка која је желела да остане анонимна, рекла је Танјугу да јој се не допада такав начин позивања на промоцију.

„Има и других солуција“, рекла је она и кроз осмех поручила писцу кога је видела у близини огласа, да скине умрлицу како то она не би учинила, на шта је уметник одговорио да ће то урадити, „али за 40 дана“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије