Читај ми!

Сеулски џин није безбедан?

"Lotte World Tower" у Сеулу, један од највиших небодера на свету, веома је близу завршетка, али му већ прете огромне рупе који се појављују у његовој околини.

Понори се појављују у насељеним подручјима и уништавају улице, а почело је да нестаје и оближње језеро.

Lotte World Tower ће по завршетку радова 2016. године бити висок 556 метара, али што се радови ближе крају, тако се појављују додатне компликације. У његовој близини су се у последња два месеца појавиле мистериозне рупе, односно понори.

Рупе се појављују из различитих разлога, а људска грешка је један од њих. Изненадне пукотине у земљи догађају се због наглог прилива или одлива воде, а све зависи и од врсте тла.

Поред појаве понора, полако нестаје и језеро у Јужној Кореји. Његов водостај је са 16,5 опао на 14 метара.

Професор Парк Чанг Кун са Универзитета „Квандонг“ каже да подземне воде улазе у шести подрум торња, као и да сумња да је реч о води из језера.

Стручњаци задужени за безбедност зграде ипак тврде да торањ није у опасности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије