Буш, Шварценегер и Рамсфелд најконфузнији

За длаку су за "победником" Џорџом В. Бушом, бившим председником САД, заостали Арнолд Шварценегер и Доналд Рамсфелд у анкети "Ко говори најконфузнији енглески", спроведеној на Интернету.

Бивши амерички председник Џорџ В. Буш је "шампион" конфузног изражавања на енглеском језику!

Наиме, Буш, који се "прославио" многим неспретним изјавама, добио је највише гласова од стране 4.000 учесника онлајн анкете, коју је у оквиру британске "Кампање за јасан енглески језик" спровела осигуравајућа компанија "Авива" и за то освојила награду.

Титулу му ју донела незаборавна мисао исказана у Вашингтону 2004, а која гласи: "Наши непријатељи иновирају, имају пуно ресурса. Исто као и ми. Никада не престају да измишљају нова средства да нашкоде нашој земљи и нашим сународницима, као и ми".

Бивши бодибилдер и глумац, актуелни гувернер Калифорније Арнолд Шварценегер, нашао се на другом месту са необичном изјавом, изреченом током изборне кампање 2003: "Мислим да би геј брак требало да буде брак мушкарца и жене".

Доналд Рамсфелд, некадашњи секретар одбране САД-а, оним што је рекао у фебруару 2002. године, комотно је могао да буде први, а не трећи. Обратите пажњу: "Извештаји у којима се каже да се нешто није догодило, увек су ми занимљиви, јер, као што знамо, постоје познате ствари које знамо; постоје и ствари за које знамо да их знамо. Такође знамо да постоје познате непознанице; хоћу да кажем да знамо да постоје неке ствари које не знамо. Али, има и непознатих непознаница: оних за које не знамо да их не знамо."

Невероватно!

Четврто место припало је Мареју Вокеру, коментатору ауто-трка: "Водећи аутомобил је апсолутно јединствен, осим за онај који је иза њега који је идентичан.

Степеник ниже је још један коментатор, фудбалски. Џон Мотсон је гледаоцима дао инструкције на следећи начин: "За оне који гледају на телевизорима у црно-белој техници, Спурси играју у жутој опреми".

И друга половина листе припала политичарима

"Лепо" шесто место освојио је британски премијер Гордон Браун, објашњавајући буџетске планове у јулу ове године: "Укупни трошкови ће наставити да расту и имаће нула проценат раста 2013-2014".

Још један бивши председник САД, Бил Клинтон, "изборио" је себи место на листи, додуше тек седмо. "Зависи од тога какво је значење речи 'је, јесте' (is). Ако 'је' значи 'јесте и никада није била', то је једна ствар - ако значи 'нема је', то је била у потпуности истинита изјава", рекао је Бил 1998. у сведочењу пред Великом поротом током афере са Моником Луински.

Некадашњи француски фудбалски интернационалац Ерик Кантона заузео је осмо место чувеном метафором о галебовима, исказаном на конференцији за новинаре 1995. године: "Кад галебови прате рибарски брод, то је зато што мисле да ће избацивати сардине у море".

Буш има још једну мисао међу првих десет - на деветом месту је следећа изјава: "Знам у шта верујем. Наставићу јасно да говорим оно у шта верујем, а оно што верујем - мислим да је исправно оно у шта верујем".

"Последњи" је Борис Џонсон, градоначелник Лондона. У британском сатиричном шоу програму "Имам ли новости за вас", Џонсон је 2003. "јасно" прокоментарисао: "Нисам могао да пропустим да се не сложим са вама мање".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво