Читај ми!

Светске сензације са Калемегдана

Нови бели лавићи, које је лавица Маша „омацила“ пре неколико дана, постали су предмет пажње светских медија. Лист „Индипендент“ известио је о срећном догађају, а агенцијама АП и „Ројтерс“ омогућено је да први пут сниме једног малишана.

„Врт добре наде“ последњих година је познат у свету као један од ретких вртова са великом популацијом белих лавова. 

Пре неколико дана лавица Маша „омацила“ је још два младунчета, па се број ових величанствених животиња у „Врту добре наде“ попео на 11, а чак су и светски медији известили о томе.

Лист Индипендент објавио је текст о срећном догађају, а агенцијама АП и Ројтерс дозвољено је и да први пут сниме једног од нових младунаца.

На кратком видео-снимку младунац шета и риче, или барем покушава да произведе звук који треба да буде лавља рика.

Преслатки малишан изгледа потпуно здраво и енергично, што још једном потврђује да су се бели лавови потпуно прилагодили и сматрају Београдски зоо-врт својим домом.

Белих лавова, нажалост, више нема у природи и сада се могу само пронаћи у зоолошким вртовима и резерватима. Има их око 500 у свету.

Малом белом предатору још није дато име. Дугачак пут је пред њим, али сви су сигурни да ће срећно одрастати у „Врту добре наде“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије