Читај ми!

Узгајали парадомпир!

Да ли је парадајз? Да ли је то кромпир? Не, то је парадомпир! Биљку која рађа и кромпир и парадајз узгајала је британска фирма „Томпсон и Морган“, а тврде да није генетски модификована.

Британска хортикултурна фирма „Томпсон и Морган“ успела је да узгоји биљку која рађа и кромпир и парадајз. Звучи невероватно, али је истинито.

Биљка је названа „парадомпир“ (tomtato), као кованица од енглеских речи за парадајз (tomato) и кромпир (potato).

Најбоље од свега је што, како тврде из британске компаније, биљка није генетски модификована.

Сличне биљке већ су развијане, али сада, први пут, сматрају да имају комерцијалан производ. Плодови ранијих хибридних биљака, добијених техником калемљења, једноставно нису имали прави укус.

„Томтато може да буде велика ствар за 'Томпсон и Морган', јер је то велика фирма са добром репутацијом која може много тога да изгуби“, каже за Би-Би-Си Гај Бартер из Краљевског друштва хортикултуриста.

Према његовим речима, у прошлости нико није гајио претерано много наде за такве хибридне биљке, јер њихови плодови нису ни изблиза имали укус сличан „оригиналним“ биљкама.

Директор компаније „Томпсон и Морган“, Пол Хансорд, тврди да је парадајз добијен од томтато биљке укуснији него већина оних који могу да се купе у супермаркету.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије