Читај ми!

Део руског метеора на продају

Почетком године метеор је пао у околини руског града Чељабинска и изазвао огромну материјалну штету, али, срећом, нико није погинуо. Већина делова метеора сакупљена је ради истраживања, али је неколико остало у рукама локалног становништва. Сада је највећи доступни део фрагмент понуђен на продају и то за 65.000 долара.

Највећи доступан део метеора који је у руском граду Чељабинску пао почетком ове године, понуђен је на продају.

Камен тежак 3,36 килограма чије је свемирско порекло потврдио универзитет у Чељабинску, рекламира се као „озбиљан метеорит за озбиљне људе“, каже агенција РИА Новости.

Алексеј Усенков, који је нашао небески камен који продаје, тражи за свој плен 2,1 милиона рубаља (65.000 долара).

По извештајима медија, Усенков је нашао још неколико мањих фрагмената, али их је дао пријатељима и рођацима.

Првобитно је намеравао да задржи већи комад или да га поклони неком музеју, али се предомислио.

Усенков је рекао да се нада да ће купца наћи пре прве годишњице пада метеора 15. фебруара, када је од последица експлозије у ваздуху повређено више од 1.200 људи, а неке зграде су оштећене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије