Где нестаде мојих 200.000 долара бакшиша?

Када је напојница баш, баш велика не надајте се да ћете је добити. Нарочито када би требало да буде 200.000 долара! Један амерички конобар научио је ту лекцију на тежи начин.

Један конобар из Сент Луиса добио је 200.000 долара бакшиша, али тај новац никада неће доспети у његове руке!

На сајту Редит пре неколико дана објавио је фотографију рачуна на којој се лепо види да је предвиђено да бакшиш буде 200.000 долара. Такође, очигледно је да је коначна сума погрешно израчуната, пише Index.hr.

Тема је постала веома популарна на овој друштвеној мрежи јер је конобар детаљно објаснио зашто новац неће видети.

У ресторан у којем ради дошле су две девојке, сестре, старости око 25 година. Према њему су биле прилично пријатељски настројене.

Будући да није имао много посла, придружио би им се накратко у разговору кад би му се обратиле, при чему му је једна од девојака, која му је објаснила да теши сестру „након личне трауме“, открила да не сме да јој приговори због напојница које оставља.

С обзиром на то да дуго ради као конобар, младић тврди да је иначе правило да ако неко на тај начин најављује да ће оставити велику напојницу, то најчешће не буде истина. Међутим, деловало је другачије.

Након што је потписала рачун, који је платила дебитном картицом, он га није одмах погледао јер то сматра непристојним, већ је износ видео тек кад су сестре отишле.

Када је схватио шта на њему пише, одјурио је код шефа и директора ресторана, који су били подједнако забезекнути као и он.

Одлучили су да позову компанију која се бави обрадом кредитних картица. То је био тренутак у којем је тужна истина откривена - банке не исплаћују толику количину новца када је у питању бакшиш! Могу да одбију да исплате чак и оне напојнице које су веће од 30 одсто износа рачуна.

Младић, наравно, не може да зна да ли је на рачуну уопште било толико новца и само може да се пита да ли је без богатства остао зато што га је преварила муштерија или само зато што га банке не исплаћују.

„Волео бих да ступим у контакт с девојком која је оставила напојницу да јој једноставно захвалим за забавно после подне“, нашалио се на крају.

Из коментара који су стигли на младићеву објаву сазнао је да се такве преваре догађају чешће него што мисли, нарочито када људи желе да избегну да плате напојницу и да је готово 100 одсто насамарен.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се