Чивијада, фестивал смеха и сатире

Ни Чивијашка држава није имуна на борбу за власт. Уместо једног досадашњег предсеника, на челу Чивијаша налази се тријумвират који чине Никола Шкорић, Димитрије Бањац и Дејан Ћирјаковић. Велике промене нису угрозиле одржавање 45. Чивијаде у Шапцу, која је још једном била место добре атмосфере и забаве.

Од синоћ Чивијашка држава, јединствена у свету, има нову владу. Уместо досадашњег председника, Љубодрага Стојадиновића, Чивијаши су добили коалицију, односно три коопредседника: Николу Шкорића, Димитрија Бањца и Дејана Ћирјаковића.

Популурани трио серијала „Државни посао“ се још није договорио око ресора, али како Бањац није био на инаугурацији, Шкорић и Ћирјаковић смишљају како да „прекомпонују власт“ са циљем да искључе трећег члана.

Бирачима су обећали лагодан живот, инвестиције и ширење чивијашког духа у остатку света.

„Укинућемо приватне фирме, то је рак-рана у нашој републици. Људи воле да раде у државним и када се једном запосле да ту остану доживотно, без отказа“, каже један од копредседника Чивијашке републике.

Други члан тријумвирата Дејан Ћирјаковић наводи да ће подржавати одлив мозгова, јер деца свакако негде треба да се докажу. 

„Тако ће се ослободити велики број радних места, а много је гладних уста“, истиче Ћирјаковић.

Празна обећања нове владе Чивијаши су поздравили бурним аплаузима, а кандидати су се и сами изненадили интересовањем за њихов програм. Више хиљада људи је пратило 45. Чивијаду.

У пешачкој зони изведено је чивијашко коло, након чега је карневал прошао улицама Шапца. Атрактивна поворка ове године бројала је 35 карневалских трупа из 16 земаља.

У град су дошли и представници Федерације карневалских градова из Француске, Португалије и Холандије, како би проценили квалитет манифестације и услове боравка у граду који је потенцијални кандидат за домаћина светске конвенције карневалских градова 2016. године.

Французи су посебно интересовање показали за венецијанске маске које израђују шабачки параплегичари.

У оквиру 45. Чивијаде, одржан је и Дечији карневал, неколико веома посећених концерата, Шампитијада, утакмице између новинара и политичара и конобара и глумаца.

У Културном центру постављена је изложба фотографија „Старе шабачке кафане“ коју је припремио хроничар Драган Петровић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво