А од кума - празна коверта!

Младенци у Пољској у последње време „на дар“ добијају празне коверте без новца у њима. Главни „кривац“ је криза која очито узела свој данак, а пољски професор Маријуш Јенџејко истиче да је такво понашање постало нормално у свету и времену за које је карактеристично претварање.

Економска криза устоличила је у Пољској нови феномен - младенци од рођака и пријатеља све чешће добијају празне коверте на поклон уместо новца.

Један млади брачни пар од 30 коверата у којима је требало да буде новац од рођака и пријатеља позваних на свадбу нашао је осам празних, а у деветој је био обични папир пажљиво изрезан у величину новчаница, да се на први поглед не види да је превара.

Други брачни пар који је направио свадбу за 120 званица, у половини коверата није добио ништа.

„Криза је. Много људи нема новца за такав поклон какав би требало да буде свадбени, а стиде се да о томе говоре зато што су до сада имали новац“, објашњава професор Маријуш Јенџејко.

Према његовим речима, оваквом феномену доприноси и то што се данас живи у свету и времену за које је карактеристично претварање.

„Толико смо навикли да нас сви варају и ми све варамо, да такве ствари више ни не примећујемо“, рекао је Јенџејко.

Социолог Пјотр Шукалски саветује младенце да на свадбу зову само оне којима је до њих стало и тако избегну свадбену бламажу и разочарање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво