Мистерија мисице Узбекистана

Као прелепој и паметној девојци Ракими Ганијевој свакако је место на такмичењу за Мис света, али се, нажалост, учешће у таквом такмичењу коси са конзервативним поретком у Узбекистану. Млада лепотица ушла је у најужи избор, али се сада сви питају исто питање – откуд она ту када се у њеној земљи уопште не одржава избор за мис.

Свака земља волела би да је представља лепотица као што је Ракима Ганијева, 18-годишњакиња која представља Узбекистан на избору за Мис света. Лепа, згодна, воли да путује, музички талентована и воли да чита Чехова, Достојевског и Толстоја. Шта има да се не воли?

Ипак, постоји један проблем. Ракима никада званично није ни изабрана да представља своју земљу на светском такмичењу лепотица. Не зато што није довољно лепа и паметна, већ зато што се у Узбекистану такмичење тог типа коси са конзервативном поретком.

Како је Ракима успела да се убаци у такмичење за сада остаје мистерија, а из централе организације Мис света нису још коментарисали овај случај.

Упркос свему, слика узбечке лепотице, у чијем опису се каже да Ракима долази из сунчаног Ташкента и жели да научи да свира клавир и игра тенис, и даље се налази на сајту Мис света уз коментар: „Стварно желим да победим“.

На свој Фејсбук профил млада Узбекистанка ставила је фотографија на којима се са мисицама из Русије, Грузије и Украјине припрема за финале 28. септембра.

Можда би све прошло непримећено да Гулнара Каримова, ћерка узбекистанског председника Ислама Каримова, није на Твитеру написала да је шокирана учешћем њене земље на том такмичењу.

„Ко је ова девојка и шта ради на овом такмичењу“, упитала је Гулнара.

Одмах су реаговали званичници из министарства културе и спорта и Националног комитета за жене саопштењем да је свако ко се издаје за представника Узбекистана уљез.

У приближно слично време, Ракима је давала интервју за телевизију у којем је поручила како је изузетно поносна што представља своју земљу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво