„Сојуз“ слетео наслепо

Током спуштања на Земљу, руском свемирском броду „Сојуз ТМА-08М“ отказали сензори на модулу за спуштање. Једине информације којима је посада располагала пристизале су путем радио-везе са спасилачким тимом након што се модул спустио на висину од 7.500 метара.

Космонаути руског свемирског брода „Сојуз ТМА-08М“ летели су наслепо током враћања на Земљу, након што су током спуштања отказали сензори на модулу за спуштање, открио је данас члан посаде.

„Имали смо проблеме. Након одвајања (орбиталног модула за слетање) сви параментри на које морамо обраћати пажњу су нестали“, рекао је Павел Виноградов новинарима у Звезданом граду (Star City) у московском региону, месту познатом по томе што се од шездесетих година прошлог
века ту обављају припреме руских космонаута.

Посада је морала да управља модулом за слетање „практично наслепо“ рекао је Виноградов, додавши како нису имали информације о висини на којој је модул.

Руски космонаут навео је да су једине информације којима је посада располагала пристизале путем радио-везе са спасилачким тимом након што се модул спустио на висину од 7.500 метара.

Свемирски брод „Сојуз ТМА-08М“ у среду се приземљио у Казахстану са двојицом руских космонаута и једним космонаутом Насе.

Тим астронаута је завршио мисију на Међународној свемирској станици, а следећа посада требало би да на ту станицу одлети 26. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије