Нови Гинисови рекордери

Упознајте Озија, најбржег псећег еквилибристу. Његова вештина балансирања зарадила му је место у Гинисовој књизи рекорда као најбржем псу који хода по конопцу. Још неке ласкаве титуле су додељене, па је тако Немица Џулија Плечер најбржа жена на 100 метара у штиклама, а Нихај (До колена висок) је најнижи магарац на свету.

Ходање по канапу одувек је у циркусима било резервисано за људе. Е па више није, барем ако се пита најновији члан Гинисове књиге рекорда за 2014. годину, Озберт Хампердинк Памперникл!

Четворогодишњи мешанац Ози балансира на канапу боље од већине људи, а у књигу рекорда се уписао као најбржи псећи еквилибриста.

Своје невероватне акробатске способности је на најбољи начин показао када је за 18,22 секунде прешао 3,5 метра канапа.

Осим Озија, у Гинисову књигу рекорда уписала се и Џулија Плечер из Немачке, као шампион у трци на 100 метара у високим потпетицама. 

Џулија је „јуначки" истрчала деоницу за невероватних 14,53 секунде.

Ако се неко икада питао ко има највећу збирку усисивача, стиже одговор. То је Џејмс Браун из Нотингемшајера са 322 различита модела.

Најнижи магарац на свету живи на Флориди и зове се Нихај (До колена висок), а најмање куче на планети Мили из Порторика дужине 9,65 центиметара.

Највећи ходајући робот направила је немачка компанија „Золнер електроник“. Чудовиште је високо 15,72, широко 12,33, а високо 8,20 метара.

Фабио Ређиани је ушао у Гинисову књигу рекорда због тога што је направио највећи функционални мотор на свету, дужине 5,10 метара.

Велику пажњу изазвала је Лејлани Франко, која поставила рекорд у „наопачке“ ходању. Пуних 20 метара је прешла за мало више од десет секунди!